MØT VÅR NYE REKRUTTERINGS­RÅDGIVER FREDRIK JORE

Christian Albretsen Nyheter


Reflecto er i vekst og opplever stadig økt oppdragsmengde. Vi er derfor svært glade for og stolte over å ha fått Fredrik Jore med på laget.

Fredrik har jobbet med rekruttering siden 2010. Han har erfaring fra et bredt spekter av industrier og funksjoner, med hovedvekt på IT/Digital, Profesjonelle tjenester, FMCG og Prosessindustri. Fredrik fokuserte de to første årene på spesialister og mellomledere, og har de siste tre årene jobbet med rekruttering på toppleder og styrenivå i Norden. Han har en bachelor i Marketing med spesialisering i prosjektledelse og MSc i Leadership and Organizational Psychology fra Handelshøyskole BI.

Hvorfor valgte du Reflecto?

«Valget falt på Reflecto av flere årsaker. Jeg fikk et svært solid inntrykk av alle som jobber her, både faglig nivå, evnen og viljen til å levere effektive tjenester, samt at selskapets nedfelte verdier virkelig blir etterlevd! Videre er porteføljen stabil og preget av interessante selskaper, med høy grad av gjenkjøp som er et godt prov på sterke leveranser. Men, skal jeg trekke frem det som for meg virkelig differensierte Reflecto i en forholdsvis homogen bransje var det evnen til å kombinere en upretensiøs kultur og samarbeidsorientert, ambisiøse vekstmål og fokus på å bygge en virkelig systemverdi hvor alle mål og aktiviteter er gjort med henblikk på kundens beste.»

I Reflecto skal Fredrik jobbe med levering av prosesser fra A – Å, samt forretnings- og selskapsutvikling. Bransjemessig vil han videreføre mye av det han har bygget sin erfaringsbase på, med hovedvekt på leder- og spesialistroller innen digital kompetanse, strategi og forretningsutvikling, samt kommersielle roller.

Daglig leder Rie Hurlen Larsen er svært fornøyd med at Fredrik har takket ja til løfte Reflecto mot nye høyder.

«Fredrik vil med sine sterke analytiske evner, solide erfaring og nettverk på høyt nivå tilføre Reflecto verdifull kompetanse. Det har vi allerede sett nytten av og han vil definitivt løfte oss på sikt.

Han er også en svært positiv bidragsyter internt med sine reflekterte resonnementer, lune humor og entusiastiske innstilling. At han utjevner den skjeve kjønnsbalansen i selskapet, er definitivt også en bonus.»

Del dette innlegget