HVORDAN SKILLE SEG UT I EN INTERVJUSITUASJON?

Rie Hurlen Larsen Ukategorisert


PRESENTERER DU DEG SOM EN PERSON MED EDGE ELLER SOM EN POTET?

Vi rekruttere simpelthen elsker personer med en edge. Men hvorfor liker vi ikke poteter? Rett og slett fordi vi skal selge inn deg som kandidat til vår oppdragsgiver. Og vår oppdragsgiver har jo ikke etterspurt en potet, han/hun har etterspurt en kandidat med spisskompetanse innen ett eller flere områder.

Hva er egentlig en potet i rekrutteringssammenheng?

Motsatsen til det vi kaller en person med edge er en potet. Potet er en litt skremmende betegnelse for rekrutterere. Våre kunder er ute etter kandidater med spisskompetanse, kandidater med nøkkelroller, kandidater med en skjerpet side, kandidater med egde. De er ikke ute etter en potet! Også møter vi kandidater som beskriver at de er litt som poteten, og kan brukes til det meste. De har ofte ikke reflektert noe særlig rundt videre karrierevei, de har ingen spesifikke ønsker for en framtidig stilling, de uttrykker ingen preferanser, de kan rett og slett brukes til det meste. Som en potet.

Til dere poteter der ute: Har dere reflektert rundt hvordan vi som rekrutterere skal selge inn deg som en potet til vår oppdragsgiver som er ute etter en med edge? Ikke misforstå, det finnes mange flinke, ja kjempeflinke, poteter! Og det kan godt være at dere kan brukes til det meste, og vi er sikre på at bedriften deres setter umåtelig stor pris på deres potet-egenskaper. Men det er altså ikke dere vi er ute etter.

De kandidatene vi vil ha er de kandidatene som sitter i en intervjusituasjon hos oss og evner å svare på spørsmålet om hvor deres spisskompetanse ligger. Hvor deres preferanser er. I hvilke settinger de presterer best. I hvilke situasjoner de positivt skiller seg ut fra sine kollegaer. Hvilke ønsker de har for videre karrierevei.

For, let’s face it, en potet er som oftest ganske lik andre poteter. Hvorfor skal vi da velge nettopp deg? Hvorfor ikke nabo-poteten som ser tilsynelatende helt lik ut? Den er kanskje litt større, litt rundere, eller litt mindre, men essensen i en god potet er det samme.

Hva risikerer du ved å tørre å fremheve din edge?

Hvis du klarer å uttrykke hvordan du differensierer deg fra andre arbeidssøkere er det en risiko for at du ikke vil passe inn i de fleste jobber som er utlyst. Og det er klart at hvis du er på aktiv jobbjakt så er det naturlig for deg som jobbsøker å prøve å vri og vende på din kompetanse for å passe inn i så mange forskjellige jobber som mulig. For å bredde ditt nedslagsfelt rett og slett.

På den annen side, hvis du evner å uttrykke din egde så vil du bli en mye, mye mer attraktiv kandidat når den rette jobben dukker opp. Du vil passe inn som hånd i hanske! Du vil imponere både oss rekrutterere og vår oppdragsgiver som er på jakt etter akkurat din spisskompetanse, og du gjør jobben til oss rekrutterere mye lettere. For det er jo enkelt for oss å argumentere for at du med din egde skal ha denne jobben med spesifikk etterspørsel etter din kompetanse. Vi kommer til å anbefale deg til stilingen med en slik overbevisning at det er vanskelig for vår oppdragsgiver å si nei til deg.

Til syvende og sist dreier det seg ikke om at vår jobb skal være enkel. Det dreier seg om at du vil havne i en jobb hvor du passer inn nettopp på grunn av din spisskompetanse, dine interesser, din egde. Du vil mest sannsynlig gjøre en god jobb, du vil trives og blomstre. Og din arbeidsgiver vil gledes stort over din tilstedeværelse og ditt bidrag i jobben. Og det å lykkes og trives i jobben sin er til det beste for alle. Det finnes ingen bedre mestringsfølelse for en rekrutterer enn å matche en knallkandidat med edge til en oppdragsgiver som vet å sette pris på den rette kandidaten.

Så neste gang du skal på et jobbintervju, sett deg godt inn i stillingen, pass på at du virkelig forstår hvilken spisskompetanse de er ute etter, og tenk kritisk etter om din edge er den som blir etterspurt. Uansett hva du gjør, ikke presenter deg selv som en potet…

Av Senior Researcher Vibecke Martens Vesterdahl

Ønsker du å lese tilsvarende innlegg? Følg oss på Facebook og LinkedIn:

  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på LinkedIn


Del dette innlegget