6 grunner til at du ikke fikk jobben (som du aldri selv får vite).

Rie Hurlen Larsen Nyheter


Har du noen års erfaring fra yrkeslivet har du sannsynligvis søkt på, eller vært invitert inn i prosess til en stilling du ikke har fått. For de fleste kjennes det ubehagelig å få et avslag, spesielt hvis du har kommet langt i prosessen. Som rekrutterer har jeg vært med i utallige prosesser og delt ut avslag til underkvalifiserte, overkvalifiserte og noen ganger til de jeg synes burde fått jobben.

Du har fått avslag i tredje runde på drømmejobben; du er knust. Du hadde flyttet inn i jobben i hodet ditt, sett for deg din nye hverdag med takeaway-kaffe i hånden på vei til interessante kollegaer og givende kunder.  Selv i dag kan du sikkert se for deg bildene du hadde i hodet. Du var helt sikker på at du ville gjøre en god jobb og var kjempemotivert. Men den gang ei, noen andre fikk jobben og du måtte fortsette i den gamle jobben eller søke deg videre. Sannsynligvis brukte du mye tid på å analysere intervjuene, hadde du sagt noe feil? Nå etter flere år med rekruttering vet jeg at det er unødvendig. Du vil sannsynligvis aldri få vite hvorfor du EGENTLIG ikke fikk jobben.

Her er sannhetene ingen forteller deg:

  1. Hvem er de andre kandidatene du konkurrerer mot? Det er mange mennesker her i verden, sjansen er stor for at noen som er hakket bedre kvalifisert enn deg er med i samme prosess. Kanskje var det en annen som hadde erfaring med akkurat den store kunden som du bare hadde bransjeerfaring fra?
  2. Er det underliggende ønsker fra arbeidsgiverens side som du ikke oppfyller? Det er mange faktorer du ikke har oversikt over, og som kanskje ikke den som ansetter har satt ord på selv engang. Det kan gå på ting som alder, kjønn eller kulturell bakgrunn. Det er vanligere enn vi liker å tro, og det kan jeg bekrefte etter en del år i bransjen.
  3. Er det underkommuniserte behov hos arbeidsgiveren? Ofte har arbeidsgiver helt konkrete tanker om hvem de vil ansette. Det kan gå på alder, kjønn og livsfase og de er ikke ikke alltid åpne om det ut. Det handler ofte om sammensetningen i selskapet eller avdelingen. Er det bare kvinner i teamet stiller den ene mannen i prosessen litt sterkere uten at noen tør å si det høyt til deg.
  4. Er du wildcardet? Noen ganger blir en kandidat videre med i prosessen selv om personen ikke er kvalifisert for stillingen. Firmaet du søkte jobb i syntes kanskje du virket spesielt motivert. Du ble med gjennom hele prosessen før de selvsagt valgte den tryggeste og best kvalifiserte på papiret, og du fikk et avslag.
  5. Er du faktisk overkvalifisert uten å se det selv? Du ser en mulighet for endring som du virkelig trenger: Ny sjef, ut av arbeidsløshet, annen bedriftskultur, eller til og med bort fra kjedelige lederoppgaver? De ser en som snart vil kjede seg og gå videre. Du så en mulighet for å få erfaring med salg, de så en som bare ville ha det som et trinn i karrieren.
  6. Du passer ikke inn, eller de liker deg ikke. Da vil du ha det bedre et annet sted når alt kommer til alt. Kanskje var det et team fullt av svært ekstroverte mennesker hvor du som introvert ikke ville passet inn. Noen steder er det den samme type sosial profil som blir ansatt. Er du en som gjør mye ut av deg vil du noen steder være en sosial vinner, andre steder vil du bli sett på som en pratemaker.

Så til deg som ikke fikk drømmejobben: Rist det av deg! Mest sannsynlig skånet det deg for arbeidsforhold du ikke hadde behersket eller trivdes med. Og én ting er sikkert: Det er 1000 ganger verre å være feil person på feil sted enn å få et avslag. Og til deg som ikke fikk jobben selv om du var godt kvalifisert: Det er nesten aldri fordi du kunne gjort noe annerledes. Du har ikke sagt noe feil eller gjort noe dumt og du har ikke fortalt for lite om hva du er flink til eller kan bli god på. Og du vil sannsynligvis aldri få et ærlig svar på hvorfor det ikke ble deg denne gangen.

Av Senior rekrutteringsrådgiver Line Westergaard

  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på LinkedIn


Del dette innlegget